انواع فلزات گرانبها

برای شناخت انواع فلزات گرانبها و آشنایی با آنها در این مقاله با ما همراه باشید .

فلزات گرانبها اصطلاح طبقه بندی فلزات است که به عنوان نادر و یا دارای ارزش اقتصادی بالا هستند،

ارزش نسبی بالاتر این فلزات به عوامل متعددی از جمله نادر بودن آن، فلزات گرانبها به

طور گسترده ای شناخته شده هستند فلزات مقاوم در برابر خوردگی هستند

که در جواهرات و ارز به عنوان سرمایه  مورد استفاده قرار می گیرند.

انواع فلزات گرانبها

انواع فلزات گرانبها | طلا

طلا، ساده‌ترین فلز گرانبها می باشد که با رنگ منحصر آن شناسایی می‌شود. این فلز محبوب‌ترین سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود و بیشترین کاربرد آن در صنعت جواهرسازی است. آفریقای جنوبی، آمریکا، چین، استرالیا و روسیه بزرگترین تولیدکنندگان طلا هستند. بهای طلا نیز از سوی اتحادیه بین المللی آن تعیین می‌شود، طلا ساده ترین فلز گرانبها است که به دلیل رنگ زرد منحصر به فرد آن تشخیص داده شده است. طلا به دلیل رنگ، قالب گیری و هدایت آن محبوب است.

  • استفاده: جواهر، الکترونیک، تابش محافظ، عایق حرارتی
  • منابع عمده: آفریقای جنوبی، ایالات متحده، چین، استرالیا

انواع فلزات گرانبها | نقره

نقره یکی از با ارزش ترین فلزهای روی زمین است. این فلز سفید رنگ در خالص ترین حالت خود، دارای بالاترین حد رسانایی گرمایی و الکتریکی خواهد بود. نقره در صنایع زیادی استفاده می شود: از جواهرسازی و ضرب مسکوکات گرفته تا ساخت مدارهای الکتریکی و وسائل دندان پزشکی. اما در اینجا می خواهم موارد استفاده این فلز را در جاهایی اعلام کنم که مطمئناً باعث شگفتی شما خواهد شد: نقره می تواند برای جلوگیری از رشد باکتری ها در پوشش تلفن های همراه استفاده شود، می توان از نقره برای کنترل بوی ناخوشایند کفش و لباس ها استفاده کرد و یا از آن در چوب ها برای جلوگیری از خورده شدن استفاده کرد، در سال ۲۰۰۹ پرو، چین، مکزیک و شیلی بزرگترین تولیدکننده های نقره در جهان بوده اند. در این سال قیمت هر کیلوگرم نقره برابر با ۴۳۲ دلار برای هر کیلوگرم بوده که بعد از آن در سال های بعد رشد زیادی کرده است، نقره یک فلز گرانبها محبوب برای جواهرات است، اما ارزشش فراتر از زیبایی است. این دارای بالاترین هدایت الکتریکی و حرارتی از تمام عناصر است، به علاوه آن دارای کمترین مقاومت در برابر تماس است.

  • استفاده: جواهرات، سکه، باتری، الکترونیک، دندانپزشکی، به عنوان یک عامل ضد میکروبی، عکاسی
  • منابع عمده: پرو، مکزیک، شیلی، چین

انواع فلزات گرانبها | رودیوم

رودیوم فلزی به رنگ نقره‌ای و بسیار کمیاب و ارزشمند است.  هر یک تن از پوسته زمین، حاوی ۰٫۰۰۱ گرم رودیوم است بنابراین نمی‌توان بهایی برای آن در نظر گرفت. نقطه ذوب این فلز بسیار بالاست و از مقاومت شگفت‌انگیزی در برابر فرسایش برخوردار است. رودیوم از خاصیت بازتابش برخوردار است و از آن برای ساخت جواهرات، پروژکتورها، صنعت خودروسازی و اندکی در آینه‌ها استفاده می‌شود. بزرگترین تولیدکنندگان رودیوم، آفریقای جنوبی، روسیه و کانادا هستند.

ایریدیوم جزو فلزات گرانبها

ایریدیوم یکی از متراکمترین فلزات است. همچنین دارای یکی از بالاترین نقطه ذوب است و بیشترین عنصر مقاوم در برابر خوردگی است.

  • استفاده : قلم، شمع، ساعت، جواهر، قطب نما، الکترونیک، و در پزشکی و صنعت خودرو
  • منبع عمده: آفریقای جنوبی

پالادیوم جزو فلزات گرانبها

۴ فلزات گرانبها شامل طلا، نقره، پلاتین و پالادیوم هستند. پالادیم شبیه به پلاتین در خواص آن است. مانند پلاتین، این عنصر می تواند مقدار زیادی هیدروژن را جذب کند. این یک فلز نادر و قابل قیاس است که قادر به حفظ ثبات در دمای بالا است.

  • استفاده: یکی از فلزات مورد استفاده برای جواهرات طلای سفید، مبدل های کاتالیزوری در خودرو، به عنوان یک الکترود در الکترونیک
  • منابع عمده: روسیه، کانادا، ایالات متحده، آفریقای جنوبی

پلاتین جزو فلزات گرانبها

خانم ها این فلز را بسیار دوست دارند، حتی از طلای زرد هم بیشتر. میانگین قیمت این فلز در سال ۲۰۰۹ برابر با ۳۸۲۹۰ دلار بوده است، پلاتین را بیشتر از آفریقای جنوبی، روسیه و کانادا بدست می آورند. از ویژگی های این فلز می توان به ضدخورندگی، چگالی بالا و انعطاف پذیری آن اشاره کرد، همانطور که می دانید از این فلز بیشتر در صنایع جواهرسازی استفاده می شود. همچنین از این فلز در صنایع دندان پزشکی، ساخت تسلیحات و هوانوردی هم استفاده می شود.

رنیوم جزو فلزات گرانبها

رنیوم نقره ای رنگ یکی از چگالترین فلزات دنیاست که سومین نقطه جوش بالا در بین فلزات دیگر را دارد. این فلز بعد از کشف در سال ۱۹۲۵، به خاطر نقطه جوش بالا در موتورهای توربینی با دمای بالا مورد استفاده قرار گرفت. از دیگر استفاده های این فلز در ترموکوپل ها و مواد تماس الکترونیکی می توان اشاره کرد، شیلی، قزاقستان و آمریکا بزرگترین تولید کننده این فلز در دنیا هستند. در سال ۲۰۱۰ قیمت هر کیلوگرم از رنیوم برابر با ۴۵۴۸ دلار بوده است.

  • خدمات شرکت ایران زمین شامل موارد زیر میباشد زیر نظر متخصصین و مهندسین این مجموعه و تست رایگان دستگاه با شرکت معتبر ایران زمین در ارتباط باشید

خرید فلزیاب

فروش فلزیاب

خرید گنج یاب

جهت ارتباط با کارشناسان ما و خرید بهترین فلزیاب با ما تماس بگیرید

ارسال فلزیاب و طلایاب به تمامی نقاط کشور

شماره تماس و واتس آپ کارشناسی  ۰۹۱۹۲۱۲۱۱۷۹

شماره تماس و واتس آپ کارشناسی  ۰۹۰۲۲۱۲۱۱۷۹ 

آدرس اینستاگرام شرکت ایران زمین felezyab.iranzamin@

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *